Le Pen og assistenten snød EU: Nu skal den franske partileder betale misbrugte millioner tilbage

Marine Le Pen har tabt sin ankesag ved EU-Domstolen. Nu skal hun betale 2,2 mio. kr. tilbage til Europa-Parlamentet, lyder dommen. Men den franske partileder helmer ikke endnu.

Marine Le Pen, den franske partileder for højrefløjspartiet Rassemblement National, har tabt sin ankesag ved EU-domstolen. Nu skal hun betale 2,2 mio. kroner tilbage til Europa-Parlamentet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lionel Bonaventure/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Marine Le Pen skylder penge til Europa-Parlamentet.

Den franske partileder for Rassemblement National har nemlig misbrugt EU-midler for op til 2,2, mio. kroner – og nu skal de altså betales tilbage, har EU-Domstolen stadfæstet i denne uge. Det skriver Politico.

Le Pen havde allerede anket sagen én gang, efter at der faldt dom i juni 2018, men EU-Domstolen har altså ikke givet hende medhold i ankesagen.

De omtrent 2,2 mio. kroner har Le Pen brugt på at aflønne en assistent, som formelt var ansat i Europa-Parlamentet, men i virkeligheden arbejdede i Paris for Rassemblement Nationals franske gruppe. Pengene er blevet udbetalt til Le Pen mellem 2010 og 2016, skriver Politico.

Men Le Pen har ikke tænkt sig at punge ud endnu. Hun mener fortsat, at afgørelsen er i strid med hendes rettigheder, og har svoret, at hun vil tage sagen hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol – selvom det ikke er en EU-institution.

»Jeg har fremlagt al bevismaterialet for min assistents arbejde, og to gange har det europæiske retssystem nægtet at undersøge det,« skriver hun på Twitter.

Dommen er en del af en større sag mod flere medlemmer af højrefløjspartiet Rassemblement National. I alt 19 personer bliver undersøgt for at have misbrugt og begået bedrag med EU-midler for flere millioner euro.

Frankrig skal stemme ved europaparlamentsvalget nu på søndag, hvor Le Pens parti står til fremgang, efter at det har sluttet sig til en ny højrefløjsalliance med italienske Matteo Salvini i spidsen.

Og hun tror ikke, at den nye afgørelse fra EU-domstolen kommer til at skade valget for Rassemblement National. Tværtimod:

»Vores modsvar til disse lave manøvrer vil blive reflekteret i stemmeboksene,« skriver hun ifølge Politico på Twitter.