Laveste antal ebola-smittede i knap et år

Med kun 30 nye tilfælde af ebola den seneste uge har Vestafrika oplevet det lavest antal smittede i næsten et år.

WHO: Den seneste uge er der blevet bekræftet 30 nye tilfælde af ebola i Vestafrika - og det er det laveste antal i næsten et år, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO ifølge Reuters.

»Det er det laveste ugentlige antal siden den tredje uge af maj i 2014,« skriver WHO i en meddelelse.

Den dødelige virus, der har kostet flest menneskeliv i Vestafrika, har især hærget Liberia, Sierra Leone og Guinea. Den seneste uge har der ikke været registreret nogen nye tilfælde i Liberia. I Sierra Leone er ni blevet smittet den seneste uge - og det er den femte uge i træk med faldende smittetal.

Værre står det til i Guinea, hvor 21 personer er blevet smittet den seneste uge. Det skyldes blandt andet usikre begravelser af folk, der har mistet livet til ebola - som smitter de personer, der står for begravelsen.

WHO advarer mod, at en ny smittekæde kan vise sig i landet de kommende uger.

Ebola-epidemien, der udsprang i Vestafrika i december 2013, har kostet over 10.500 personer livet - der har været over 25.5000 registrerede tilfælde.

Denne uge skal en gruppe internationale eksperter mødes i regi af WHO og afgøre, om udbruddet i Vestafrika stadig kan betegnes som en krisesituation, sådan som den blev erklæret i august 2014. Afgørelsen ventes at falde fredag.