Las Vegas sender anmodning til Italien: Vil have en DNA-prøve fra Cristiano Ronaldo i voldtægtssag

Den verdenskendte fodboldspiller er blevet beskyldt for at have voldtaget en kvinde på et hotel i Las Vegas i 2009. Efter at have fundet DNA på hendes kjole, vil myndighederne i Las Vegas nu teste, om det matcher Cristiano Ronaldos.

Den portugisiske fodboldspiller Cristiano Ronaldo er ikke afvisende over for at udlevere DNA-prøver til Las Vegas. Han og hans hold af advokater fastholder, at han og Kathryn Mayorga i 2009 havde sex med samtykke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miguel Medina

En kjole fra 2009 kan afsløre nye beviser i voldtægtssagen mod fodboldspilleren Cristiano Ronaldo. Men først må Italien udlevere prøver af hans DNA til amerikanske myndigheder i Las Vegas.

Det skriver Wall Street Journal.

I 2009 gik Kathryn Mayorga ind på en politistation for at anmelde en voldtægt. Hun ville dengang hverken fortælle, hvem der havde begået overgrebet på hende, eller hvor det var foregået. Men hun ville gerne undergå en medicinsk undersøgelse.

Der gik flere år, uden Kathryn Mayorga brød tavsheden. Men i oktober 2018 besluttede hun sig for at sagsøge den mand, hun hævder, har voldtaget hende: Det var Cristiano Ronaldo, den verdenskendte portugisiske fodboldspiller, der havde voldtaget hende på sit hotelværelse.

I sin sårbare tilstand var hun efterfølgende blevet betalt 375.000 dollar af Ronaldos hold for at tie stille, hævder hun i søgsmålet. Det er den aftale, hun nu sagsøger Ronaldo for, så den kan annulleres.

Det har fået politiet i Las Vegas til at genåbne sagen og kigge på det bevismateriale, de i 2009 fik adgang til. Heriblandt den kjole, som Kathryn Mayorga havde på. På den er der nemlig nu fundet DNA-materiale, og det har fået politiet til at vende sig mod Italien, hvor Ronaldo nu bor og spiller for Juventus. Politiet vil have en DNA-prøve fra Ronaldo for at teste, om det er et match.

Cristiano Ronaldo og hans hold af advokater har nægtet anklagerne om voldtægt helt fra begyndelsen og hævder i stedet, at Ronaldo og Mayorga havde sex med samtykke den nat. Derfor modarbejder de tilsyneladende heller ikke anmodningen fra Las Vegas.

»Hr. Ronaldo har altid sagt, som gør han i dag, at det, der skete i Las Vegas i 2009, var med samtykke, så det er ikke overraskende, at der kunne være DNA til stede, eller at politiet ville foretage denne helt normale anmodning som del af deres efterforskning,« siger Ronaldos advokat Peter S. Christiansen torsdag til Wall Street Journal.

Ifølge Kathryn Mayorga mødte de to hinanden på en natklub i Las Vegas, hvor Ronaldo var på ferie i juni 2009 – da han var 24 år gammel. Han inviterede hende derefter med hjem på sit hotelværelse, hvor han holdt fest. Da de kom tilbage dertil, voldtog han hende, mens hun flere gange råbte nej, lyder det i hendes anklage.

»Da Cristiano Ronaldo var færdig med det seksuelle overgreb mod sagsøgeren, tillod han hende at forlade soveværelset, mens han undskyldte, og sagde, at han normalt er en gentleman,« står der i anklagen.

I oktober gik fodboldspilleren på Twitter for at benægte anklagen mod ham:

»Jeg vil kraftigt benægte anklagerne, som bliver fremsat imod mig. Voldtægt er en forkastelig forbrydelse, som går imod alt, jeg er og tror på,« skrev han ifølge CNN:

»Selv om jeg er ivrig efter at rense mit navn, har jeg nægtet at give næring til mediecirkusset, som er skabt af mennesker, der forsøger at komme frem i verden på min bekostning. Min rene samvittighed vil tillade mig at vente i ro og mag på resultaterne af alle undersøgelser.«