Las Vegas-attentatmand overvågede en anden musikfestival weekenden før angreb

Tidligere har politiet meldt ud, at den formodede attentatmand Stephen Paddock formentlig handlede på egen hånd, men nu er der flere ting, der tyder på, at »han må have fået noget hjælp«, lyder det.

Paddocks ageren i dagene op til angrebet tyder på nøje planlægning. Han tjekkede ind i en suite på 32. etage af Mandalay Hotel i Las Vegas, hvorfra angrebet blev udført, flere dage inden han åbnede ild. Han opsatte videoovervågning omkring suiten, slæbte en stor mængde våben op på hotelværelset og havde sin bil parkeret i hotelkælderen med store mængder sprængstoffer. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS WATTIE

Flere og flere oplysninger tyder nu på, at den formodede gerningsmand bag attentatet i Las Vegas, Stephen Paddock, nøje havde planlagt sit angreb.

I flere måneder forud for angrebet opbyggede han et massivt våbenarsenal, der i alt tæller 42 våben. De fleste af dem var anskaffet siden oktober 2016, og politiet arbejder derfor med en teori om, at der kan være sket noget skæbnesvangert i Paddocks liv for et år siden. Noget, der kan have fået ham til at skifte livsbane.

Weekenden inden attentatet havde Paddock lejet sig ind et andet sted i Las Vegas: I en luksuriøs lejlighed med udsigt til en anden musikfestival, der foregik i byen.

Det fortalte sheriffen i Las Vegas, Joe Lombardo, ifølge flere amerikanske medier på et pressemøde onsdag.

Paddock forsøgte ifølge sheriffen at komme tæt på festivalen »Life is Beautiful« ved at leje en lejlighed i det luksuriøse kompleks Ogden via udlejningsportalen Airbnb. Fra lejligheden var der ifølge politiet udsigt ud over festivalpladsen.

»Var han i gang med forberedelserne? Det ved vi ikke endnu, det er alt sammen kun formodninger på nuværende tidspunkt,« sagde sheriffen ifølge CNN.

»Life Is Beautiful« er en festival, der tiltrækker store navne som Muse, Gorillaz og Lorde.

Gerningsmand fik formentlig hjælp

Også Paddocks ageren i dagene op til angrebet tyder på nøje planlægning. Han tjekkede ind i en suite på 32. etage af Mandalay Hotel i Las Vegas, hvorfra angrebet blev udført, flere dage inden han åbnede ild.

I løbet af de dage fik han opsat overvågningskameraer både i og uden for sit hotelværelse og slæbte ad flere omgange de mange våben op i sin suite. I hotellets tilhørende parkeringskælder havde han parkeret sin bil, som han havde pakket med sprængstoffer.

58 personer mistede livet, og knap 500 blev såret, da Paddock skød løs mod en folkemængde samlet til countryfestivalen Route 91 Harvest neden for hotellet.

Der er ifølge politiet, der dog ikke ville gå i detaljer, flere ting i efterforskningen, som peger på, at Paddock havde planlagt ikke at begå selvmord som en afslutning på angrebet. 64-årige Paddock endte dog med at tage livet af sig, før politiet trængte ind i hans hotelværelse.

Foruden Paddock og de mange våben fandt politiet ifølge CNN også en besked i hotelværelset, da de trængte ind. Det er ikke oplyst, hvad der stod i beskeden.

Motivet bag angrebet er endnu uklart, men politiet har tidligere meldt ud, at man opfatter Paddock som en såkaldt »ensom ulv«, der agerede på egen hånd.

Den teori tog sheriffen dog op til revision under pressemødet.

»Man er nødt til at antage, at han må have fået noget hjælp på et tidspunkt,« sagde Lombardo og hentydede ifølge The Guardian til de mange våben, som Paddock havde anskaffet sig, samt til sprængstofferne i hans bil.

Politiet oplyser, at man ikke har fundet andre mistænkte på nuværende tidspunkt.