Lars Hedegaard tiltales for racisme

Statsadvokaten for København tiltaler Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, for racistiske udtalelser om, at muslimer voldtager deres børn.

Lars Hedegaard. Arkivfoto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Statsadvokaten for København har besluttet at rejse tiltale mod Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard.

Anklagen vedrører hans ordvalg på et interview på bloggen Snaphanen fra december sidste år: Hedegaard talte om muslimer og deres familieforhold og sagde bl.a.

- De voldtager deres egne børn. (…) Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far. (…) Kvinder har ingen værdi. De er ikke mennesker. Deres funktion er som livmoder - de bærer krigernes afkom og skaber nye krigere.

Ikke første gang

Lars Hedegaard har én gang tidligere fået en sag om racisme på halsen for de videofilmede udtalelser. Sagen blev indgivet til Østjyllands Politi af Yilmaz Evcil, der er læge og næstformand for Århus Kommunes integrationsråd.

Og integrationsrådgiveren Mohammad Rafiq lagde i februar injuriesag mod ham. Rafiq sagsøgte ved samme lejlighed MF’eren Jesper Langballe for hans støtte til Hedegaards holdninger.

Læs også: Lars Hedegaard fortryder ikke sine udtalelser

- Det er en meget grov beskyldning, sagde Mohammad Rafiq dengang.

- Jeg kan efter udtalelserne se, mærke og føle, at mange i vores samfund har fået en opfattelse af, at udtalelserne er sande.

Rafiq krævede samtidig 40.000 i tort og ville donere pengene til Dansk Røde Kors.

Står ved sine udtalelser

Lars Hedegaard var selv medstifter af Trykkefrihedsselskabet i 2004. Det skete efter dramatik og uenighed mellem forfatteren og Dansk PEN:

Hedegaard søgte om optagelse i sidstnævnte forening, men fik sin ansøgning deponeret - angiveligt fordi hans bog "I krigens hus" om europæisk islam kunne tolkes racistisk.

- Det kan læses i de hellige skrifter om profetens gøren og laden. Det støttes i dag af de ledende retslærde, ulema. Jeg tror ikke, at alle muslimer er aggressive, men ideologien bag islam er det.

Lars Hedegaard, står stadig ved sine kontroversielle udtalelser om, at muslimer voldtager deres børn.

- Men jeg ønsker ikke at rode mig ud i flere kommentarer, siger Lars Hedegaard i dag til Berlingske.dk.

Khader gik - Langballe forsvarede

Imidlertid valgte flere fremtrædende medlemmer af Trykkefrihedsselskabet - som blandt andre De Konservatives Naser Khader og Venstres Søren Pind - at forlade foreningen.

Til gengæld valgte blandt andre Dansk Folkepartis Jesper Langballe at forsvare Lars Hedegaard.

Lars Hedegaard har efterfølgende meldt sig ud af Dansk Folkeparti for ikke at skade partiet.

Sagen er berammet til den 24. januar 2011 ved retten på Frederiksberg.