Lande lover 181 milliarder til at rejse Irak efter IS-krig

Deltagere på donorkonference har lovet en tredjedel af det beløb, som Irak har ønsket til genopbygning.

Der er samlet 30 milliarder dollar, svarende til 181 milliarder danske kroner, til genopbygningen af Irak på en donorkonference i Kuwait. Det er en tredjedel af det beløb, som Irak har ønsket. Scanpix/Yasser Al-zayyat Fold sammen
Læs mere

Der er samlet 30 milliarder dollar, svarende til 181 milliarder danske kroner, til genopbygningen af Irak på en donorkonference i Kuwait.

Det er i hvert fald, hvad deltagerlandene har lovet at donere til genopbygningen efter krigen mod Islamisk Stat og den ekstremistiske gruppes hærgen.

Summen er måske stor, men den er langt under målet.

Regeringen i Bagdad havde på forhånd sagt, at man havde brug for 88,2 milliarder dollar. Deltagerlandene har dermed samlet en tredjedel af beløbet.

Tyrkiet står bag et løfte om en stor donation på fem milliarder dollar, mens det olie- og gasrige Qatar har lovet en milliard dollar.

De Forenede Arabiske Emirater er kommet med et løfte om 500 millioner dollar, mens Tyskland har lovet 500 millioner euro.

Kuwaits emir, som er vært for donorkonferencen, vil sende en milliard dollar til Iraks genopbygning, mens den regionale stormagt Saudi-Arabien har lovet 1,5 milliarder dollar.

/ritzau/AP