Lærer er dræbt og 14 elever kvæstede efter påkørsel i Berlin

En tysk-armenier er i politiets varetægt, efter at han angiveligt kørte en bil ind i menneskemængde i Berlin.

Redningsfolk hjælper en person, der er blevet påkørt i det populære butiksområde ved Kürfürstendam i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Sohn/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 29-årig mand er blevet anholdt for onsdag at have kørt sin bil ind i flere personer i et populært turistområde i Berlin.

Mindst én person er dræbt, og adskillige er kvæstede.

Den dræbte er en lærer, der var på tur med en gruppe elever. Det oplyser politiet i Berlin på Twitter onsdag aften. 14 elever er kommet til skade.

Påkørslen ved forretningsgaden Kurfürstendamm.

Den dræbte er ifølge avisen Berliner Zeitung en 51-årig lærer, der var på tur med en anden lærer og elever i alderen 15 til 16 år.

Føreren af bilen menes at være en tysk-armenier, der er bosat i Berlin.

Manden forsøgte at stikke af efter påkørslen, men blev standset og pågrebet af folk, der havde overværet hændelsen. Den tyske avis Bild har et billede af selve anholdelsen, hvor bilens fører er sløret med en sort bjælke for øjnene.

Der er tale om en kraftig mand, der tilsyneladende ikke ret høj.

Han er skaldet og iført røde kondisko og sorte joggingbukser. Inde under en sort jakke bærer han en gul skjorte eller T-shirt.

Påkørslen skete angiveligt omkring klokken 10.30 på hjørnet af Rankestrasse og Kurfürstendamm i bydelen Charlottenburg.

Berliner Morgenpost beretter, at bilen med høj fart kørte fra gaden og op på fortovet, hvor den ramte et antal fodgængere. Bilen fortsatte ud på vejen igen og endte derefter i en af Douglas-kædens parfumebutikker.

Billeder fra stedet viser, hvordan en sølvfarvet Renault Clio holder inde i butikken efter at været kørt igennem en butiksrude.

Der er flere hundrede meter mellem ulykkesstedet, hvor den dræbte blev ramt, og butikken, som bilen endte med at køre ind i.

Det er fortsat uklart, om det var en forsætlig handling.

Påkørsler er et ømt punkt for mange tyskere, fordi noget lignende skete i 2016, ikke mange meter fra hvor påkørslen onsdag formiddag fandt sted.

Det var under et julemarked, hvor en radikal islamist påkørte og dræbte 12 mennesker på Breitscheidplatz ved Gedächtniskirche i Berlin.

/ritzau/Reuters