Lækket dokument: Ingen Brexit-plan efter interne stridigheder i den britiske regering

Notat: Storbritannien har ikke en overordnet plan for brexit, og det kan vare seks måneder, før den får det.

Foto: WILL OLIVER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritannien har ikke nogen overordnet plan for brexit. Og det kan vare seks måneder, før den når til enighed om en strategi for at forlade EU.

Det skyldes interne stridigheder i premierminister Theresa Mays regering, viser et lækket dokument, som er blevet offentliggjort af BBC og The Times.

Det lækkede dokument er udarbejdet for regeringen af en konsulent.

Det viser, at regeringens departementer arbejder på mere end 500 projekter, som er knyttet til brexit-relaterede projekter, og at der i alt kan blive brug for yderligere 30.000 embedsmænd.

I notatet kritiseres May for at være for tilbøjelig til at sætte sig på »beslutninger og detaljer og afgøre tingene«, oplyser BBC og The Times.

»Dette er ikke et dokument fra regeringen, og vi genkender ikke de påstande, som fremsættes i det,« siger en talsmand for den britiske premierministers kontor.

»Vi har fokus på opgaven med brexit, og vi er indstillet på at gøre dette til en succes,« tilføjer talsmanden.

Den britiske premierminister har advaret parlamentsmedlemmer mod at blokere for Storbritanniens exit fra EU og dermed underminere resultatet af folkeafstemningen i juni.

»Resultatet var klart. Det var legitimt. Parlamentsmedlemmer og andre, som beklager resultatet, er nødt til at acceptere, hvad folket har bestemt,« siger hun.

Den britiske regering har anket en afgørelse om brexit fra landsretten til Højesteret om parlamentets beføjelser i sagen.

Sagen gælder artikel 50, som omhandler og udstikker retningslinjer for et medlemslands udtrædelse af unionen. Når artikel 50 sættes i gang, er der i første omgang to år til at forhandle forholdet på plads.

/ritzau/