Lækkede dokumenter afslører: Over 1.000 kvinder blev ofre for sexvold

Foto: MARKUS BOEHM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For mere end 1.000 kvinder blev nytårsaften et mareridt, da store grupper af mænd omringede, forulempede og angreb de mange kvinder i flere tyske byer.

I starten var det blot rygter på de sociale medier, men efter nogle dage kunne både de tyske medier og det tyske politi berette om tusinde anmeldelser om overgreb på tyske kvinder i blandt andet Köln og Hamburg nytårsaften - angiveligt af en gruppe arabiske og nordafrikanske mænd.

Nu afslører lækkede dokumenter fra det tyske politi, at der formentlig er tale om langt flere forulempede kvinder og et langt større antal mænd, der foretog overgrebene, end først antaget.

For ifølge Süddeutsche Zeitung har politiet modtaget godt 1.200 anmeldelser fra forulempede kvinder, mens antallet af mænd, der var involveret, menes at være omkring 2.000, hvoraf kun 120 er blevet identificeret og sigtet - størstedelen af udenlandsk afstamning.

Og det får Holger Münch, leder af det tyske kriminalpoliti, til at koble de mange overgreb sammen med migrationen i 2015.

»I det henseende er der en forbindelse mellem den massive migration i 2015 og dette fænomen,« siger han til Süddeutsche Zeitung og erkender, at de ikke forventer at nå til bunds i de mange sager.

»Vi må nok antage, at mange af hændelserne aldrig vil blive efterforsket helt.«

Men selv om man kunne foranlediges til at tro, at de mange overgreb skulle være planlagt på forhånd, så er der ifølge Holger Münch ikke nogen grund til at tro det.

»Vi har ingen beviser på, at det skulle være tilfældet.«

Torsdag faldt der dom i den første retssag af mange mod de mænd, der angiveligt forgreb sig på kvinderne. Her blev to mænd idømt betinget fængsel.

I dagene efter nytårsaften måtte både de tyske medier og politiet lægge bagdel til en gevaldig skideballe på de sociale medier, fordi der gik næsten tre dage, før de berettede om, hvad der var foregået.

Som et resultat af de mange overgreb nytårsaften kræver det tyske politi mere videoovervågning i de pågældende byer.