Læk fra utroskabssite kan have ført til to selvmord

To brugere fra utroskabssitet Ashley Madison har begået selvmord, rapporterer flere medier. De to personer var på den lange liste af brugere, der blev lækket af hackere i sidste uge.

Ashley Madison-stifteren Noel Biderman poserer under et interview i Hong Kong. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

Offentliggørelsen af navnene på 37 millioner brugere af utroskabssitet Ashley Madison kan muligvis have fået fatale konsekvenser.

På et pressemøde mandag oplyser politiet i Toronto i Canada, at to selvmord muligvis kan relateres til det massive læk. Derudover rapporterer myndighederne i Canada og USA, hvor størstedelen af brugerne bor, om en lang række forsøg på afpresning.

Sagen begyndte i sidste uge, hvor hackere offentliggjorde navne, mail-adresser og kreditkortnumre på op mod 37 millioner brugere fra ashleymadison.com. Siden tilbyder at formidle kontakt mellem mænd og kvinder, der er gift eller i forhold, men som søger en affære.

Brugerne tæller personer verden over - 95 procent mænd.

Siden offentliggørelsen er særligt de amerikanske medier flydt over med historier om gifte mænd, der er blevet afsløret i utroskab

Datalisten, der fylder 9,7 gigabyte, er blevet offentliggjort på sider på den såkaldt mørke del af internettet, som almindelige søgemaskiner ikke finder. Alligevel er navnene på embedsmænd i den amerikanske regering og andre fremtrædende personer allerede blevet offentliggjort andre steder.

Ashley Madison ejes af Avid Life Media, og her tilbyder man nu mere to millioner kroner i dusør til informationer, der kan føre til pågribelse af hackerne, som kalder sig selv »Impact Team«.

Tilbage i juli truede hackerne Avid Life Media med at offentliggøre brugeroplysningerne, hvis ikke mediekoncernen øjeblikkeligt lukkede Ashley Madison. Det skete dog ikke.

»Tiden er gået,« lød det tirsdag fra hackerne, samtidig med at offentliggjorde den store liste.

Foruden den forventelige debat om utroskab har sagen atter sat fokus på datasikkerheden på internettet, og Avid Life Media menes at kunne se frem til at få en lang række alvorlige sagsanlæg på nakken i kølvandet på skandalen.