Læger uden Grænser behandler sårede i Kenya efter universitetsangreb

Et lægehold fra Læger uden Grænser er blevet sendt til Kenya for at hjælpe med behandlingen af mere end 70 sårede, efter den islamistiske gruppe al-Shabaab torsdag stormede et universitet i byen Garissa og dræbte mindst 147 mennesker.

KENYA: Siden torsdag eftermiddag har læger og sygeplejersker fra Læger uden Grænser behandlet mere end 70 personer, som blev såret under torsdagens angreb på et universitet i byen Garissa, hvor 147 mennesker mistede livet.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse fredag.

De mange sårede mennesker er indlagt på et hospital i Garissa, hvor de bliver behandlet for skudsår og andre skader fra knust glas og selve flugten fra universitetet.

»Vores udsendte har arbejdet siden torsdag eftermiddag, hvor det har støttet personalet fra Garissa Hospital med at tage sig af tilstrømningen af sårede. De giver akut lægehjælp og assisterer under operationer,« siger Charles Gaudry, der er missionschef for Læger uden Grænser i Kenya, i en pressemeddelelse.

Angrebet, som den islamistiske gruppe al-Shabaab har taget skylden for, begyndte torsdag morgen, da bevæbnede tilhængere af gruppen stormede universitet, der ligger i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia.

Dødstallet steg i løbet af torsdagen, hvor kenyanske sikkerhedsstyrker i timevis arbejdede på at befri studerende, som var blevet taget som gidsler på universitetet.

Fredag arbejder redningsfolk stadig på at transportere lig væk fra universitet, skriver CNN.

Gruppen al-Shabaab har siden 2011 udført flere angreb i Kenya, hvor mere end i alt 400 mennesker ifølge Reuters har mistet livet. I 2013 blev 67 mennesker dræbt, da terrorister angreb og belejrede stormagasinet Westgate i hovedstaden, Nairobi.