Læger erklærede Germanwings-pilot uegnet til at flyve

Den tyske Germanwings-pilot blev tilset af syv læger lige op til flystyrtet i de franske alper i marts. Flere mente, at han var uegnet til at flyve.

Foto: FOTOTEAM MUELLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrtede et Germanwings fly ned i de franske alper tilbage i marts måned, var inden blevet tilset af mange læger der mente, at han var uegnet til at flyve. Piloten frygtede også selv, at han var ved at blive blind. Det skriver Washington Post.

Hele syv gange blev piloten tilset af læger og en enkel psykiater i måneden inden 24. marts. På fem år var den 27-årige pilot blevet tilset af 41 læger. Flere mente ikke, at det var forsvarligt, at han arbejdede som pilot. Men lægerne informerede aldrig arbejdsgiveren Germanwings på grund af de tyske patientlove om privatlivets fred og lægers tavshedspligt.

Det fortalte den franske statsanklager, Brice Robin, til en række journalister i forbindelse med, at anklageren mødtes med familierne til de 150 ofre i Paris for at give dem en status på den store undersøgelse, der er i gang.

De seneste par dage har mange familier fået resterne af deres kære hjem, og de kommende uger vil der blive holdt begravelser.