Læger bag terrorkomplot i Storbritannien

Alle anholdte i britisk terrorsag har forbindelse til det offentlige sundhedsvæsen og er udenlandske statsborgere. Flere læger og studerende er indblandet.

Alle de otte anholdte i den britiske terrorefterforskning har forbindelse til Storbritanniens sundhedsvæsen National Health Service (NHS), erfarer BBC. Der er tale om læger og medicinstuderende og en enkelt laboratorietekniker, der alle er eller har været ansat i NHS. Terminal i Heathrow Lufthavn genåbnet efter en midlertidig lukning

Den seneste anholdte er den indiske læge Mohammed Haneef, der blev tilbageholdt i Australien mandag. Han har tidligere arbejdet i Cheshire-regionen i det nordvestlige England, hvor to af de andre mistænkte, Dr. Mohammed Asha og hans kone, blev anholdt lørdag. Myndighederne i Australien afhører en anden læge, der som Haneef er kommet til Australien fra Liverpool i England.

Storbritannien er i højeste alarmberedskab efter weekendens fejlslagne terrorforsøg. Tirsdag måtte politiet flere gange rykke ud og sprænge mistænkelige genstande. Det gik blandt andet ud over en taske og en bil, men politiet har ikke afsløret, om genstandene rent faktisk indeholdt sprængstoffer.

Tirsdag eftermiddag anholdt politiet yderligere to personer, mistænkt for terrorisme. Det er dog uklart, om de har forbindelse til de andre sager.

/ritzau/