Læger anmodes om at droppe kokain-snifferi

En direktør på et italiensk hospital har bedt læger og sygeplejersker om at lade være med at sniffe kokain på arbejdet.

Direktøren på et hospital nær Lecce i det sydlige Italien har fået ørene i maskinen, fordi han har bedt hospitalets læger og sygelejersker om at lade være med at sniffe kokain i arbejdstiden.

Giuseppe Di Maria, som hospitalsdirektøren hedder, kan nu vente en disciplinær straf, ligesom der er åbnet en intern undersøgelse af kokainmisbrug. Den lokale anklagemyndighed er også koblet på sagen.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at direktøren på Santa Catarina Novella di Galantina-hospitalet havde modtaget et anonymt tip om, at der blev sniffet kokain blandt de ansatte.

Det fik ham så til at skrive et brev til lægerne og sygeplejerskerne, og heri bad han dem lade være med at sniffe kokain, når de er på arbejde.

Det fik Guido Scoditti, hospitalets social- og personaledirektør, til at tage affære. Han siger, at han ikke havde andet valg end at gå til myndighederne.

- Direktøren skulle være kommet til mig. Han skulle ikke have sendt det brev, han skulle være kommet til mig. Den påståede indtagelse af kokain i hospitalsmiljøet burde bestemt ikke være håndteret på denne måde, siger han.

/ritzau/AFP