Labours leder opgiver forhandlinger om Brexit med May

Arbejderpartiets leder trækker sig fra forhandlingerne om et kompromis i brexitkrisen.

Arbejderpartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, har meddelt, at hans parti trækker sig fra forhandlingerne om et kompromis i den langvarige krise omkring en brexitaftale. Toby Melville/Reuters Fold sammen
Læs mere

London. Arbejderpartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, har meddelt, at hans parti trækker sig fra forhandlingerne om et kompromis i den langvarige krise omkring en brexitaftale om briternes skilsmisse fra EU.

I et brev til premierminister Theresa May skriver Labour-lederen Jeremy Corbyn, at forhandlingerne »er gået så langt, de kan«. Han siger, at han ikke har tillid til, at regeringen vil kunne sikre en aftale, fordi »premierministerens autoritet er undergravet«.

Corbyn siger, at »regeringens svaghed og mangel på stabilitet er taget stadigt til«.

Premierministeren meddelte tirsdag, at dramaet om brexit vil begyndte i det britiske Underhus igen i begyndelsen, af juni. Da vil hendes regering igen forsøge at få vedtaget en plan, der kan føre Storbritannien ud af EU med en aftale.

Premierministeren har tre gange tidligere bedt parlamentet om at vedtage den plan, som hun i november 2018 enedes med EU om. Alle tre gange er brexitplanen faldet.

En talsmand for Downing Street 10 sagde tirsdag aften, at Theresa May agter at bringe aftalen til afstemning igen i den uge, der begynder den 3. juni.

/ritzau/AFP