Labours leder kræver åbenhed om brexit

Jeremy Corbyn: Parlamentet bør være fuldt informeret om den vigtigste økonomiske sag i min levetid.

Jeremy Corbyn, arbejderpartiet Labours genvalgte leder, kræver, at det britiske parlament bliver fuldt informeret om den konservative regerings strategi i skilsmisseforhandlingerne med EU. Scanpix/Stefan Rousseau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, som lørdag blev genvalgt som partiformand i arbejderpartiet Labour, siger, at parlamentet i London bør være fuldt oplyst om regeringens strategi for en udtræden af EU.

Den konservative premierminister, Theresa May, har tilkendegivet, at parlamentet vil spille en rolle ved Storbritanniens exit fra EU, men hun har understreget, at hun leder forhandlingerne, og at hun træffer de endelige beslutninger om, hvilke aftaler briterne indgår med Bruxelles.

Til et spørgsmål fra BBC om, hvorvidt denne udvikling er demokratisk, siger Corbyn:

- Jeg mener ikke, at det er demokratisk, og jeg mener slet ikke det vil være til at gennemføre på den måde.

Lederen af arbejderpartiet tilføjer:

- Dette er et kæmpemæssigt politisk spørgsmål. Det er det vigtigste økonomiske anliggende, som Storbritannien står over for i min levetid, og jeg mener, at mindst parlamentet bør være fuldt informeret.

Corbyn siger, at Labour har oprettet et særligt brexit team, som løbende skal kræve informationer fra regeringen og også kæmpe for at blive involveret i forhandlingerne.

Corbyn blev lørdag genvalgt som arbejderpartiets leder med opbakning fra 61,8 procent af medlemmerne, mens hans udfordrer, Owen Smith, fik 32,2 procent. Men politiske iagttagere vurderer, at store interne stridigheder i Labour vil fortsætte.

Corbyn er især blevet kritiseret for ikke at kæmpe for, at briterne skulle forblive i EU, selv om dette var hans erklærede ønske.

Selv om Corbyn nyder opbakning særligt blandt græsrødderne, så har størstedelen af Labours parlamentsmedlemmer ikke tiltro til ham. Det var dem, der med stemmetallene 172-40 i juni udtrykte mistillid til Corbyn og fik formandsvalget til at rulle.

/ritzau/Reuters