Labour-medlem begår selvmord efter anklager om »upassende adfærd«

En afskediget walisisk eksminister for partiet Labour blev tirsdag fundet død i sit hjem. Ifølge britiske medier skulle det dreje sig om selvmord.

Carl Sargeant blev 49 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

49-årige Carl Sargeant blev sidste fredag suspenderet fra sit parti grundet flere beskyldninger fra kvinder om tilnærmelser og »upassende adfærd«.

Carl Sargeant var minister i den walisiske regering med ansvar for lokalsamfund og børn og havde, ifølge flere britiske medier, bedyret sin uskyld og lovet at tilbagevise anklagerne. En undersøgelse af kvindernes beskyldninger er sat i værk.

Labours førsteminister Carwyn Jones sagde mandag, at han var blevet »opmærksom på en række hændelser i begyndelsen af ​​sidste uge«.

Til The Guardian siger Carwyn Jones:

»Jeg bad min administration om at tale med de involverede kvinder, som var kommet med detaljer om hændelserne. Efter samtalerne følte jeg ikke, jeg havde andet valg end at lade det være op til partiet at tage affære.«

Enden på det blev, at Carl Sargeant blev suspenderet sidste fredag. I dag tirsdag blev han så fundet død i sit hjem i Connah's Quay i Flintshire.

Jeremy Corbyn, lederen af ​​Labour, siger i en udtalelse: »Det er forfærdelige og dybt chokerende nyheder. Mine tanker og dybe sympati er hos Carls familie, venner og kolleger.«

Den walisiske regering aflyste alle møder tirsdag i respekt for den afdøde.

Carl Sargeant var gift og havde to børn.