Labour-leder vandt TV-debat uden udskældt Cameron

Premierminister David Cameron har påstået, han ikke blev inviteret til en TV-debat mod Labours leder Ed Miliband. Det afvises fuldstændigt af både politiske modstandere og medier som en direkte løgn.

STORBRITANNIEN: Storbritanniens premierminister, den konservative David Cameron, glimrede ved sit fravær ved den partilederdebat, der torsdag aften fandt sted på britisk TV forud for parlamentsvalget 7. maj.

Heller ikke David Camerons regeringspartner vicepremierminister Nick Clegg fra Liberaldemokraterne var mødt op til TV-debatten, der dermed blev en duel på ord mellem de fem oppositionspartier.

Siden er det blevet diskuteret, hvorfor David Cameron ikke mødte op for at duellere mod Labours leder, Ed Miliband, der havde en klar besked til premierministeren:

»David Cameron nægter at komme og debattere i aften, men jeg har en besked til ham. Hvis du mener, dette valg handler om at vise lederskab, så tag debatten med mig ansigt til ansigt og lad briterne bestemme,« sagde Ed Miliband på TV ifølge flere britiske medier.

Inden debatten rullede for snurrende kameraer havde David Cameron ellers afvist, at han overhovedet var blevet inviteret til at deltage.

»Jeg er en høflig person, og hvis jeg ikke bliver inviteret, så dukker jeg ikke uanmeldt op,« sagde David Cameron ifølge The Guardian.

Samme argument blev på Twitter brugt af Nick Clegg, der ellers »gerne havde forsvaret de liberaldemokratiske farver,« som han skrev på det sociale medie.

The Guardian skriver dog, at premierminister David Camerons udsagn ikke er korrekt, og at Det Konservative Parti har afvist at stille David Cameron op til direkte duel mod Ed Miliband.

Den siddende premierminister har forsat et forspring i meningsmålingerne blandt befolkningen, når det kommer til, hvem man ønsker at se som premierminister i Storbritannien. Dog haler Labour og Miliband ind på Det Konservative Parti, når spørgsmålet lyder, hvilken regering briterne helst ser dannet efter valget.

Et flertal pegede i øvrigt på Ed Miliband som vinder af torsdagens TV-debat foran Nicola Sturgeon fra Skotlands Nationale Parti, SNP, og Nigel Farage fra United Kingdom Independence Party, Ukip.