Labour-leder sammenkæder Manchester-terror med britisk udenrigspolitik

Efter terrorangrebet i Manchester har britisk politi indtil videre anholdt otte personer, der formodes at være del af et islamistisk terrornetværk. Labour-lederen Jeremy Corbyn kæder angrebet sammen med britisk udenrigspolitik

Kritikken hagler ned over Labour-chef Jeremy Corbyn, der fredag forklarede terrorangrebet i Manchester med henvisning til Storbritanniens udenrigspolitik. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

BERLIN: Konturerne af et islamistisk terrornetværk, der mistænkes for at stå bag det dødelige terrorangreb på Manchester Arena, bliver stadig mere tydelige.

Tidlig fredag morgen anholdt politiet i Manchester endnu en person, der mistænkes for at stå bag terrorangrebet. Siden terrorangrebet har politiet pågrebet ti personer i alderen 16-38. To af de pågrebne er allerede blevet løsladt, mens de øvrige otte fortsat befinder sig i politiets varetægt under mistanke for terrorisme.

En af de anholdte formodes at være den 23-årige Ismail Abedi, der er bror til selvmordsbomberen Salman Abedi. Politiet advarer om, at der fortsat kan være øvrige medsammensvorne på fri fod.

»Vi er ved at optrevle et netværk«, sagde sikkerhedsminister Ben Wallace fredag til radiostationen BBC Radio 4.

»Der er ikke tale om en ensom ulv. Vi er nødt til at forfølge ethvert spor, vi finder. Vi må følge op på det og forvisse os om, at vi foretager de anholdelser og ransagninger, som vi skal.«

Britisk udenrigspolitik

Blot få uger før den britiske valg d. 8. juni lyder der nu stærk kritik af den britiske regerings håndtering af terrortruslen.

I en tale fredag kædede Labour-leder Jeremy Corbyn angrebet sammen med britisk udenrigspolitik. Ganske vist understregede Corbyn, at ingen regering er i standt il at forhindre samtlige terrorangreb.

»Men det er regeringens ansvar at minimere den risiko, at sørge for at politiet har tilstrækkelige ressourcer, at vores udenrigspolitik reducerer truslen mod vores land i stedet for at forøge den, at vi aldrig opgiver vores opnåede frihed, som terroristerne er så besluttede på at tage fra os«, sagde Corbyn fredag. »Hvem du end beslutter dig for at stemme på, er det nødt til være en person, der gør det bedre.«

Jeremy Corbyn blev øjeblikkeligt modsagt af sikkerhedsminister Ben Wallace, der betegnede Labour-lederens udtalelser som et udtryk for »rædselsfuld timing« og »perverteret logik«.

»Det handler om værdier, som de hader. De hader vores retsstat, vores lighed, vores demokrati. Og måden at komme dem til livs på er ikke at udstede undskyldninger«, sagde den konservative sikkerhedsminister til BBC Radio 4.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland