Labour: Cameron afsløret som »svag«

Den britiske premierminister har »mistet kontrollen med sit parti og er for svag til at gøre, hvad der er rigtigt for landet«, siger Labours Ed Miliband.

David Cameron får en hård medfart af Labours Ed Miliband. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LONDON: Labour er ude med den store rive efter David Cameron, nu hvor det står klart, at premierministeren vil have en ind-eller-ud folkeafstemning om EU kort efter det næste britiske parlamentsvalg i 2015 og allersenest i november 2017.

Labours Ed Miliband siger til The Times, at Camerons løfte om en ja-nej folkeafstemning til EU i en tale om Europa her til morgen i London afslører ham »som en svag premierminister, ført af hans parti, ikke af landets nationale økonomiske interesse«.

- I oktober 2011 gik han op imod at forpligte sig til en ind-ud folkeafstemning på grund af den usikkerhed, det ville skabe for landet, siger Ed Milband.

- Det eneste, der har ændret sig siden, er, at han har mistet kontrollen med sit parti og er for svag til at gøre, hvad der er rigtigt for landet. Enhver ved, at førsteprioriteten for Storbritannien er at skabe de jobs og den vækst, vi behøver. Vi har fået advarsel efter advarsel fra det britiske erhvervsliv om faren for at kreere års usikkerhed for Storbritannien, fortsætter Ed Miliband.

- Storbritannien har brug for en premierminister, som laver forandringer i Europa nu, der kan sikre, at vi prioriterer jobs og vækst over nedskæringer og arbejdsløshed.