Labour anklager BBC for partiskhed i valgdækning

Ifølge oppositionspartiet Labour dækker BBC den britiske valgkamp på en måde, som tilgodeser De Konservative.

Det britiske oppositionsparti Labour mener, at BBC forfordeler De Konservative i dækningen af den igangværende valgkamp i Storbritannien. Her ses Labour-leder Jeremy Corbyn og De Konservatives Boris Johnson i en udsendelse på BBC i april sidste år. Handout/Reuters Fold sammen
Læs mere

London. Storbritanniens Labour-parti har torsdag anklaget det britiske medie BBC for partiskhed.

Det fremgår af en henvendelse fra partiet til direktøren for BBC.

Ifølge oppositionspartiet har mediet været partisk i dækningen af valgkampen forud for valget i Storbritannien i næste uge.

Andrew Gwynne, der er en af partiets valgkampskoordinatorer, siger, at Labour har fundet talrige eksempler på mediets partiskhed.

Blandt andet er partiets ledere blevet mødt med "mere negativ behandling, hårdere granskninger og mere farvede lederkommentarer" end premierminister Boris Johnson og hans konservative partifæller.

- Partiskheden reflekteres i vinklingen, indholdet og balancen i BBC's dækning af valgkampen, siger Gwynne.

- Hvis De Konservative får lov at løbe om hjørner med eller manipulere BBC, og den opførsel sker uhindret, vil mediet effektivt være medskyldig i at give De Konservative en unfair fordel i valgkampen.

BBC er finansieret af en skatteordning, som er pålagt alle britiske husholdninger med et tv.

Mediet er derfor underlagt strenge regler, der skal sikre den journalistiske upartiskhed.

BBC har ikke svaret direkte på kritikken. Men en talsmand for mediet siger:

- BBC vil fortsætte med at lave sine egne undersøgende journalistiske beslutninger og er dedikeret til at dække valgkampen fair, upartisk og uden frygt eller forfordelinger.

Labour er særligt utilfreds med, at Boris Johnson ikke har sagt ja til at lade sig interviewe af BBC's erfarne journalist Andrew Neil.

Han har allerede udsat de andre partiers ledere for en lang række udfordrende spørgsmål.

Labour oplyser, at partiet havde sagt ja til interviewet under den forståelse, at premierministeren også ville deltage.

- I stedet har BBC tilladt den konservative leder selv at vælge, hvilke platforme, der kan stille ham i det bedst mulige lys, siger Gwynne.

Torsdag aften har Andrew Neil efter et interview med lederen af Brexitpartiet, Nigel Farage, på direkte tv udfordret Boris Johnson til at lade sig interviewe.

- Vi har i ugevis bedt ham komme med en dato, et tidspunkt og et sted. Indtil nu er der ikke kommet svar, lød det fra BBC-journalisten.

De Konservative har ikke kommenteret invitationen fra BBC eller anklagerne fra Labour.

/ritzau/Reuters