Kystvagten indstiller eftersøgningen efter skibsforlis ved Skotland

Kystvagten har indstillet eftersøgningen efter otte besætningsmedlemmer, der var om bord på fragtskibet Cemfjord, der sank i Nordsøen lidt nord for Skotland lørdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kystvagten har indstillet eftersøgningen efter overlevende fra et fragtskibet, der sank i den britiske del af Nordsøen lidt nord for Skotland, skriver BBC.

Lørdag aften blev en stor eftersøgning sat i gang, efter at fragtskibet var kæntret lørdag eftermiddag.

To helikoptere, fire redningsbåde og andre skibe deltog i eftersøgningen i et område 15 sømil nordøst for byen Wick i den nordligste del af Skotland.

Der er ikke blevet fundet nogen livstegn fra besætningen på otte mand, der var om bord på fragtskibet Cemfjord, der var på vej fra Aalborg til byen Runcorn på den britiske vestkyst, da det forliste. Cementfragteren blev fra en færge observeret liggende med stævnen i vejret omkring klokken 15.30 lørdag eftermiddag dansk tid. Vejret i området var dårligt.

Besætningen bestod af syv polske statsborgere og en filippiner.

I juli i år skabte Cemfjord også overskrifter, da skibet gik på grund ved Læsø. Skibets 57-årige russiske kaptajn viste sig at være beruset, mens han stod ved roret. Politiets alkotest viste en promille på mere end det dobbelte af det tilladte.

En talsmand for det tyske firma Brise Schiffahrt i Hamborg, som ejer skibet, oplyser ifølge The Independent, at firmaet har nedsat en krisegruppe. Han tilføjer, at den russiske kaptajn, som fik en bøde for spiritussejladsen ved Læsø i sommer, var blevet erstattet af en respekteret polsk kaptajn, som havde været ansat i firmaet i mange år.