»Kvinder behøver ikke mænd for at få børn«

Hollywoodstjernen Jennifer Aniston roder sig i forbindelse med filmpremiere ud i det etiske spørgsmål om kunstig befrugtning af singlekvinder.

Jennifer Aniston mener ikke kvinder behøver være i forhold for at få børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere Venner-starlet Jennifer Aniston har i forbindelse med premieren på sin nye film kastet sig ind i den etiske diskussion om insemination af enlige kvinder.

Den 41-årige skuespillerinde har efterhånden en del forliste forhold bag sig, og hun ser heller ikke nogen i øjeblikket, hvis man skal tro verdens sladderblade, som gennem de seneste par år også har proklameret, at hun flere gange har prøvet på at blive gravid.  

Billedserie: De bedst betalte skuespillerinder

Hvis hun fortsætter singletilværelsen længe endnu, kan det ikke udelukkes, at hun kan ende med at få samme længsel som den kvinde hun spiller i filmen The Switch.

Læs også: Her er de nye familietyper

Her er hovedpersonen fast besluttet på at få et barn, selvom hun ikke har nogen mand at få det sammen med. Spørgsmålet, om hvor vidt det er etisk korrekt for kvinder at lade sig befrugte kunstigt for derefter at lade børn vokse op uden far, kommer dermed i fokus.  

Opgør med den stereotype opfattelse af familie
I forbindelse med promoveringen af filmen forsvarer Jennifer Aniston sin karakters brug af en sæddonor, skriver people.com.

»Kvinder indser mere og mere, at de ikke behøver at slå sig ned med en mand for at få et barn,« siger skuespillerinden. Hun mener nemlig, at alle former for familier kan opdrage sunde børn.

»Omdrejningspunktet i filmen er: Hvad definerer en familie? Det er ikke nødvendigvis den traditionelle mor, far, to børn og en hund, der hedder Plet. Kærlighed er kærlighed, og familie er det, der er omkring dig og i din intimsfære,« siger Jennifer Aniston, som mener filmen gør op med vores stereotype opfattelse af, hvad samfundet har lært os, at familie er.

Berlingske Tidende har tidligere beskrevet, hvordan flere og flere danske kvinder vælger at blive insemineret for at få et barn - selvom der ikke er en far i syne.

Læs: Langt flere bliver mor uden en far

Læs: »Kvinder er blevet for kloge - mænd for dumme«