Kvindelig selvmordsbomber er beslægtet med hovedmistænkt terrorist

Den kvindelige selvmordsbomber fra ransagningen i Saint-Denis formodes at være i familie med mistænkte Abdelhamid Abaaoud.

Et udateret billede af Abdelhamid Abaaoud. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske statsanklager, Francois Molins, oplyser nu, at den kvinde der sprængte sig selv i luften, ved morgenens ransagning af en lejlighed i Saint-Denis forstaden til Paris, er i familie med den eftersøgte terrorist Abdelhamid Abaaoud.

Mere præcist skulle kvinden være kusine til Abdelhamid Abaaoud, skriver den franske TV-kanal BFMTV. Dette er dog endnu ikke bekræftet.

Den 29-årige Abdelhamid Abaaoud mistænkes for at være hjernen bag terrorangrebene i Paris fredag aften og natten til lørdag, hvor 129 mistede livet.

Ifølge statsanklageren har de haft den kvindelige selvmordsbomber under overvågning de seneste dage, skriver The Guardian.

Men det var altså først onsdag tidlig morgen, at fransk politi slog til mod lejligheden, hvor kvinden samt flere andre formodede terrorister holdt til.

De første meldinger gik på, at syv personer var blevet anholdt i forbindelse med aktionen, men nu lyder tallet på 32 personer efter tirsdagens omfattende politiaktion i Paris, skriver AP ifølge TV 2.

Politiaktionen var målrettet flere mistænkte i forbindelse med terrorangrebet i Paris fredag, hvor mindst 129 personer blevet dræbt.

Onsdag formiddag afblæste fransk politiaktionen i Saint-Denis.

De seneste oplysninger fra Reuters vidner dog om, at ransagningen i Saint-Denis langt fra har været enestående.

Siden i går har fransk politi foretaget 118 husransagninger og foretaget 29 anholdelser henover natten, samt fundet 34 våben i løbet af nattens ransagninger, skriver Reuters.