Kvinde stukket ihjel på åben gade i Sverige: »Halsen blev skåret over«

Et blodigt drab på en kvinde på åben gade i byen Surahammar har udløst menneskejagt i Sverige. Øjenvidner fortæller, at en mand sprang ud af en varevogn og skar halsen over på kvinden efter et kort skænderi

BERLIN: Et modbydeligt drab på åben gade har chokeret indbyggerne i den svenske by Surahammar og har udløst en omfattende jagt på gerningsmanden, der tirsdag eftermiddag fortsat var på fri fod.

Ved frokosttid tirsdag blev en kvinde dræbt foran adskillige øjenvidner på gaden i Surahammar. Ifølge det svenske medie Nyheter Idag så vidner en hvid varevogn standse tæt på kvinden i det centrale Surahammar.
Derefter opstod der et skænderi. Pludselig faldt kvinden til jorden, hvorefter varevognen kørte væk.

Mediet VLT beretter, at offeret er en 55-årig kvinde.

Ifølge Nyheter Idag beretter personer på de sociale medier, at en hvid varevogn i høj hastighed kørte af vejen Elinbovägen nord for Surahammar ved 14.30-tiden.

Politiet oplyser, at man har et signalement af gerningsmanden, men at man indtil videre holder det hemmeligt for ikke at påvirke eventuelle vidner.

Nyheter Idag har talt med en lokal indbygger, Sofia Vesterholm, der beretter, at hendes venner så den blodige hændelse tæt på.  »Ham der var nærmest, siger, at halsen blev skåret over«, siger Vesterholm.

Da politiet kort efter nåede frem til gerningsstedet, var kvinden død.

»Cirka kl. 12.20 kunne vi konstatere, at en kvinde har mistet livet i det centrale Surahammar efter at være blevet slået, og det har senere vist sig, at der er blevet anvendt en form for stikvåben«, siger Jonas Partheen, der er talsmand for svensk politi, til Nyheter Idag.

En talsmand for svensk politi siger til, at alle forhåndenværende indsatskræfter er på sagen.

»Det som foregår lige nu er en intensiv eftersøgning af manden. Vi leder efter ham med politihelikopter, og vi har også hundepatruljer på plads«, siger Jonas Partheen til SVT Nyheter.

Politiet har i mellemtiden sikret en rød personbil nær gerningsstedet. Det er usikkert, hvilken tilknytning bilen har til forbrydelsen. Ifølge svenske medier tilhører bilen en 50-årige kvinde, der bor i nærheden af gerningsstedet.

Politiet har afspærret kvindens bolig og forhørt hendes naboer, skriver Expressen.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland