Kvinde sigtet for terrorplan mod svensker

En amerikansk kvinde er sigtet for at have planlagt terrorangreb i blandt andet Sverige. Ifølge en embedsmand var målet den svenske tegner Lars Vilks.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En amerikansk kvinde, der går under navnet "Jihad Jane", er blevet sigtet af de amerikanske myndigheder for at planlægge dødbringende terrorangreb i Europa og Sydasien.

Jihad Jane, hvis rigtige navn er Colleen LaRose, sigtes for at ville dræbe en svensk statsborger. Sigtelsen nævner ikke personen ved navn. Men ifølge den amerikanske tv-station CNN bekræfter en unavngiven amerikansk embedsmand med kendskab til sagen, at målet var den svenske tegner Lars Vilks.

Lars Vilks tegnede i 2007 profeten Muhammed med en krop som en hund.

Tirsdag anholdt irsk politi syv muslimer, der angiveligt også har haft planer om at myrde svenskeren. Sammenhængen mellem de to sager er endnu uklar. Men i LaRoses sag nævnes også fem endnu ikke sigtede personer i Asien, Øst- og Vesteuropa og USA.

Colleen LaRose er født i 1963 og fra staten Pennsylvania. Hun havde ifølge sigtelsen blandt andet modtaget og accepteret en direkte ordre til at dræbe den svenske statsborger på en måde, så det ville skræmme "den vantro verden".

Ifølge sigtelserne skal hun også have rekrutteret "voldelige Jihadkrigere" til at udføre angrebene. Hun citeres blandt andet i sigtelsen for at have sagt, at hun med sit udseende er oplagt til at udføre angreb og at:

- ... kun døden vil stoppe mig, nu hvor jeg er så tæt på målet.

Hun sigtes også for at have givet falske vidnesbyrd til regeringsembedsmænd. Samtidig sigtes hun for at have stjålet en anden amerikaners pas med henblik på at forfalske det og bruge det som middel til at begå terror.

LaRose blev anholdt 15. oktober. Hvis hun bliver dømt, står hun til fængsel på livstid og en bøde på en million dollar.

/ritzau/AFP