Kvinde sagsøger Airbnb efter påstået seksuelt overgreb

Airbnb gæst anklager Airbnb for at forsømme ordentlig screening af såkaldt "supervært". Det er det første sagsanlæg af sin slags.

Arkivfoto: Airbnb Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvindelig airbnb-gæst sagsøger nu firmaet efter, at hun angiveligt er blevet udsat for et seksuelt overgreb af en såkaldt »supervært«.

Hun mener ikke, at værten er blevet screenet grundigt nok. Det skriver Guardian.

Det er 51-årige Leslie Lapayowker, der står bag søgsmålet. Hun anklager Airbnb for forsømmelighed, da de har tilladt hende at leje et værelse fra Carlos Del Olmo, der tidligere har været anklaget for vold i hjemmet.

»Jeg ville ikke have, at dette skal ske for andre kvinder. Det var forfærdeligt,« siger Lapayowker fra New Mexico til Guardian.

Del Olmo afviser over for Guardian anklagerne. Han var på Airbnb's hjemmeside angivet som en »supervært«, en »verificeret« bruger. Han havde ofte positive anmeldelser og havde mange gæster. Derfor siger den 61-årige kvinde, at hun gik ud fra, at hun var i gode hænder.

En talsmand for airbnb siger, at de har foretaget et baggrundstjek af Del Olmo, men at han var blevet godkendt som vært, fordi han ikke er dømt for noget. Han er blevet fjernet fra siden efter Lapayowkers påstande.

Ifølge søgsmålet gjorde manden hende utilpas ved at komme med seksuelle tilnærmelser og banke så hårdt på hendes forrude, mens hun var i sin bil, og ved at råbe så højt af sin søn, at hun blev bange.

Derfor valgte kvinden at forlade lejligheden efter tre dage. Da hun kom tilbage for at hente sin bærbare computer fortalte hun ham, at hun flyttede ud før tid. Han svarede, ifølge søgsmålet, at han ville vise hende »noget vigtigt i lejligheden«.

Så skulle han angiveligt have låst døren, smidt sine shorts og begyndt at onanere foran hende, mens han bad hende om at røre ham. Han blev ved, selv om hun bad ham om at stoppe, lyder det i søgsmålet.

Da han lod hende forlade værelset sagde han: »Husk at give mig en positiv anmeldelse på Airbnb,« fortæller søgsmålet.

Ifølge Del Olmo skete mødet med kvindens samtykke. Lapayowker siger, ifølge Guardian, at hun lider af post-traumatisk-stress-syndrom (PTSD), følte ikke, at Airbnb tog hendes sag seriøst.

»Det føltes som om, de var ligeglade,« siger hun til Guardian.

Det er det første søgsmål af sin slags.