Kvinde rakte fuckfinger til Trump - nu er hun fyret

50-årige Juli Briskman er så utilfreds med USAs nuværende præsident, at hun gav hans kortege fuckfingeren. Det har angiveligt kostet hende jobbet.

»Min puls begyndte bare at stige, da han kom kørende forbi,« fortalte Juli Briskman i et interview med The Guardian, efter at hun var blevet fanget på et foto, hvor hun rækker fuckfingeren mod præsident Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50-årige Juli Briskman kan ikke lide USAs præsident, Donald Trump.

Faktisk kan hun lide ham så lidt, at hun på en cykeltur ved Virginia Golf Club i sidste måned løftede den ene hånd fra styret og gav Trumps passerende kortege en lang fuckfinger med på vejen.

»Min puls begyndte bare at stige, da han kom kørende forbi,« siger hun i et efterfølgende interview med The Guardian.

Juli Briskman stemmer på Demokraterne og er generelt stærkt uenig med Trump på mange punkter. Det gælder blandt andet præsidentens beslutning om at udfase DACA, et program, der giver midlertidig beskyttelse til ikke-registrerede migranter, der er vokset op i USA.

Briskman blev siden hyldet for sin bramfri reaktion på præsidentens overhaling, men det var ikke alle, der fandt optrinnet sympatisk.

For hendes arbejdsgiver, marketings- og kommunikationsfirmaet Akima, valgte som en direkte konsekvens at fyre Briskman med øjeblikkelig varsel. Det skriver hun ifølge The Guardian på sociale medier, hvor hun også selv har delt billedet.

Hun forklarede angiveligt firmaet, at optrinnet ikke fandt sted i hendes arbejdstid, og at hun i sine delinger af billedet på sociale medier ikke nævnte sin arbejdsplads, men ledelsen mente alligevel, at billedet ville skade firmaets omdømme.

Private har ifølge The Guardian startet en indsamling for at hjælpe Briskman, der er mor til to.

Selvom Juli Briskman nu står uden job, fortryder hun ikke, at hun gav præsidenten fingeren. Tværtimod er hun glad for at være et billede på protesten mod Donald Trump, siger hun.