Kvinde med bomber dræbt af politi i Istanbul

Istanbul har været ramt af adskillige angreb det seneste døgn. Onsdag har tyrkisk politi skudt to personer, som angreb politiets hovedkvarter i den tyrkiske millionby - den ene var angiveligt en kvinde med to bomber.

TYRKIET: Tyrkisk politi har onsdag skudt og dræbt en kvinde, der bar skudvåben og to håndgranater, samt såret og tilbageholdt endnu en gerningsmand. De to personer gik sammen til angreb på politiets hovedkvarter i Istanbul, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et fotografi offentliggjort af lokale medier viser ifølge nyhedsbureaet en rødhåret kvinde, der ligger på jorden med en riffel spændt fast til kroppen og en pistol ved sin side.

»Istanbuls politihovedkvarter blev angrebet af riffelskud, og en kvindelig terrorist blev dræbt ved sammenstødet,« lyder det i en udtalelse fra Istanbuls guvernør ifølge Reuters.

Lokale medier rapporterer, at to politimænd også blev ramt i skudvekslingen.

Istanbul har været ramt af flere angreb det seneste døgn. Onsdag eftermiddag stormede en bevæbnet mand hovedkvarteret for det tyrkiske regeringsparti, AKP, i den tyrkiske millionby. Han blev anholdt kort efter.

Og tirsdag aften udspillede et blodigt gidseldrama sig, da en venstreorienteret gruppering tog en offentlig anklager som gidsel i en retsbygning i Istanbul. Dramaet endte med, at anklageren samt to gidseltagere blev dræbt. Der var angiveligt tale om gruppen Det Revolutionære Folks Befrielsesfront.

Det vides ikke, om der er nogen sammenhæng mellem angrebene.