Kvinde i badekar blev fejlagtigt hængt ud som selvmordsbomber

»Hårdkogt kriminel i et badekar - her er selvmordsbomberen fra Paris«. I sidste uge kunne franske Nabila Bakkatha på alverdens medier se sig selv hængt ud som kvinden, der sprængte sig selv i luften.

Til venstre: Nabila Bakkatha, der er spillevende. Til højre: Den formodede selvmordsbomber Hasna Ait Boulahcen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et af billederne ligger en nøgen kvinde i et badekar og er dækket af sæbebobler. På et andet poserer samme kvinde til en selfie med to andre personer.

Begge billeder blev offentliggjort i sidste uge af flere medier i forbindelse med historien om, at Hasna Ait Boulahcen, som blev dræbt 18. november under den store politiaktion i den parisiske forstad Saint-Denis, skulle have sprængt sig selv i luften. Det har en kilde ved fransk politi dog senere afvist overfor den britiske avis Daily Mail. Du kan læse den rettede version af den historie her.

Ved samme lejlighed blev den formodede hovedbagmand bag bølgen af terrorangreb i Paris 13. november, Abdelhamid Abaaoud, dræbt af skud fra franske politistyrker.

Men problemet med billederne af kvinden i boblebadet, Nabila Bakkatha, er, at kvinden hverken er terrorist eller selvmordsbomber. Nabila Bakkatha var derfor overrasket over at se billeder af sig selv sat i forbindelse med den formodede selvmordsbomber.

»Jeg har ingen forbindelse til Hasna eller til terrorisme. Min eneste forbindelse er, at mine fotos blev solgt til den journalist, som først udgav dem,« siger hun til AJ+, som har besøgt kvinden i Marokko, hvor hun bor i dag med sine børn.

Innocent Woman Mistaken For Suicide Bomber

This woman was falsely portrayed as a suicide bomber by media outlets, including AJ+. We found her in Morocco.

Opslået af AJ+ på 23. november 2015

Efterfølgende er billederne blevet bragt i flere internationale medier, herunder Daily Mail og New York Post, som til badekar-billedet tilføjede en overskrift, som på dansk kan oversættes til:

»Hårdkogt kriminel i et badekar - her er selvmordsbomberen fra Paris«.

De to billeder, siger Nabila Bakkatha i et interview med CNN, er taget af en tidligere veninde, mens Nabila Bakkatha boede i en mindre by i Frankrig. Venskabet mellem de to veninder gik ifølge Nabila Bakkatha i stykker, og de afbrød kontakten, da hun flyttede til Marokko.

Den tidligere veninde har ifølge Nabila Bakkathas udnyttet, at hendes udseende minder om den formodede terrorist, Hasna Ait Boulahcen, og solgt billederne til en journalist.

»Jeg er i øjeblikket ved at sagsøge den kvinde, som solgte billederne, og den journalist som købte dem,« siger hun til den amerikanske tv-kanal, hvor hun også fortæller, at sagen har haft store personlige konsekvenser:

»Min familie var chockeret, og nogle af mine slægtninge taler ikke til mig længere. Mit liv har ændret sig drastisk; jeg er holdt op med at gå på arbejde, og jeg kan ikke gå uden for en dør længere, fordi jeg er bange.«