Kvinde føder gigantbaby

En brasiliansk kvinde fødte onsdag en kæmpebaby på ikke mindre end 8 kg.

Billedet her af af en anden, lidt mindre, kæmpebaby født i Rusland tidligere på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/RUSSIA /REUTERS

Ademilton dos Santos er den største baby, der nogensinde er blevet født i Brasilien. Den ”lille” dreng blev født ved kejsersnit i onsdags på et hospital i det nordøstlige Brasilien.

Ademilton vejede godt otte kilo ved fødslen og er Francisca Ramos dos Santos’ femte barn. Lægerne har forklaret, at hans usædvanlige størrelse skyldes at moren lider af diabetes.

Mrs. Santos’ fire andre børn var alle normalvægtige, da de blev født, så Ademiltons størrelse kom som lidt af en overraskelse:

- Hun vidste godt, at Ademilton ville være en stor baby, men slet ikke så stor, som det viste sig at være tilfældet, siger en læge til BBC.

Hospitalsdirektøren udtaler, at babyen efter fødslen havde vejrtrækningsproblemer, men efter omstændighederne skulle babyen nu have det fint.

Den største baby nogensinde blev ifølge Guinness Rekordbog født i 1879 i Canada. Barnet, der vejede næsten 11 kg, døde 11 timer efter fødslen.

Gennemsnitsvægten for et normalt, rask barn ligger lige under 3.500 gram, altså mindre end halvdelen af babyen fra Brasilien.