Kvinde er mistænkt for at holde sin søn indespærret i 28 år – nu er hun sat på fri fod

En svensk mand har været afskærmet fra omverdenen i 28 år. Mandens mor er mistænkt, men nu oplyser den svenske anklagemyndighed, at kvinden atter er på fri fod.

Teknikere fra svensk politi er ankommet til den etageejendom, hvor de har mistanke om, at en nu 41-årig mand i 28 år er blevet holdt indespærret af sin egen mor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claudio Bresciani/TT/Ritzau Scanpix

Sagen har rystet og chokeret Sverige.

En mand er ikke blevet set siden for 28 år siden, da han gik i 7. klasse. Søndag blev han fundet uden tænder, kraftigt underernæret og med sår på kroppen. Også hans psyke er nedbrudt. Mandens mor har været mistænkt for at holde ham indespærret – dog har han ikke fysisk været indelåst, lyder det.

Men nu er moren atter på fri fod, oplyser den svenske anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Mistanken om forbrydelse er blevet svagere i løbet af dagen, lyder meldingen.

»Efter at manden er blevet afhørt i formiddags og ud fra, hvad der i øvrigt er kommet frem i undersøgelsen de seneste dage, så er mistankerne blevet svagere mod den mistænkte kvinde,« skriver anklager Emma Olsson i en pressemeddelelse:

»Undersøgelsen er ikke afsluttet, og de kriminelle mistanker er ikke væk. Men de er svækket, og jeg vurderer, at kvinden ikke kan påvirke efterforskningen på en negativ måde. Vi vil nu undersøge de omstændigheder, der ligger længere tilbage i tiden.«

Politiets teknikere sikrer spor fra lejligheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claudio Bresciani/TT/Ritzau Scanpix.

Angiveligt skulle det være mandens søster, der har fundet ham i lejligheden. Det siger hun i et interview med det svenske medie Expressen. Søsteren har efter sigende ikke haft kontakt til manden i 20 år.

»Han er lidt efter lidt, siden han begyndte i 7. klasse, blevet isoleret fra samfundet af vores mor,« siger søsteren til Expressen og tilføjer:

»Min søster og jeg fik ikke lov til at se ham, og siden blev det sådan, at han heller ikke fik lov til at se mormor og morfar og selvfølgelig heller ikke sine venner. Det her er ikke sket fra den ene dag til den anden, men det hele startede, da vi var små børn.«

Du kan læse mere om sagen her.