Kurdisk gruppe tager skylden for bombeangreb i Istanbul

Kurdistans Frihedshøge siger, at det var dem, der stod bag bombeattentat i Istanbul

En tyrkisk kvinde græder uden for Vodafone Arena i Istanbul 11. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: BULENT KILIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gruppen, der kalder sig Kurdistans Frihedshøge (TAK), tager på sin hjemmeside skylden for et bombeangreb, der dræbte 38 - hovedsageligt politifolk - og sårede mere end 150 uden for et fodboldstadion i Istanbul lørdag aften.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, mens nyhedsbureauet AFP rapporterer at have oplysningen fra nyhedsbureauet Firat, der har bånd til det kurdiske arbejderparti PKK.

Ifølge TAK selv mistede to af dens medlemmer livet under angrebet, hvor to bomber gik af uden for fodboldklubben Besiktas' hjemmebane.

Ifølge politiet var der tale om en bilbombe og en selvmordsbombe, der detonerede med et minuts mellemrum.

Angrebet er angiveligt en protest mod fængslingen af PKK-stifteren Abdullah Öcalan og den militære operation, som foregår i den sydøstlige del af landet, hvor kurderne hovedsageligt holder til.

Kurdistans Frihedshøge består efter sigende af udbrydere fra netop PKK, der kæmper for selvstændighed og nationale rettigheder til det kurdiske mindretal i Tyrkiet.

TAK har påtaget sig skylden for en række angreb i Tyrkiet i år, blandt andet i februar og marts, hvor hovedstaden Ankara blev ramt.

/ritzau/