Kurdere erobrer våbenlager fra Islamisk Stat

Kobanes kurdere melder om fremgang på slagmarken i og uden for grænsebyen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: De kurdiske krigere i den syriske by Kobane har erobret et stort våbenlager fra terrorbevægelsen Islamisk Stat. Bevægelsen har gennem flere måneder forsøgt at erobre byen, der ligger tæt på grænsen til Tyrkiet.

Ifølge Reuters har de kurdiske forsvarere støttet af soldater fra Den Frie Syriske Hær og kurdere fra Nordirak drevet Islamisk Stats styrker ud fra seks store bygninger i Kobane. Bygningerne viste sig at indeholde store mængder af våben. Det drejer sig blandt andet om RPG-raketstyr og granater, maskingeværer, håndvåben og ammunition.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at Islamisk Stat mistede 13 mand under angrebet, blandt dem to fremtrædende medlemmer der havde været med under hele slaget om byen.

Kobane er blevet et slags symbol for kampen mod Islamisk Stat, og byens forsvarere støttes også af luftangreb fra amerikanske og arabiske fly. Angrebene har vist sig mere effektive end først troet takket være tæt koordinering med de kurdiske styrker. Ni angreb er blevet udført den seneste uge.

Også uden for byen har de kurdiske styrker haft fremgang.

Kurderne blokerer nu en af Islamisk Stats forsyningsveje ind til Kobane og i selve byen har de tilbageerobret halvdelen af det område, som Islamisk Stat har kontrolleret, så den nu blot sidder på 20 procent af byen.

»Gennem de seneste dage har vi gjort store fremskridt mod øst og sydøst,« lyder det fra Idris Nassan, en af de kurdiske ledere i Kobane.