Kup, slagtilfælde - eller er han blevet far? Rygterne om Putin går amok

Den russiske præsident er ikke set i offentligheden siden et møde 5. marts. Et russisk nyhedsbureau har afsløret, at Putins kontor har forsøgt at sælge gamle billeder som aktuelle, for at vise at alt er i skønneste orden.

Vladimir Putin er ikke set offentligt siden den 5. marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Russisk stats-tv har vist nyheder om fremtidige møder som om, de allerede havde fundet sted. Og et russisk nyhedsbureau har afsløret fifleri med et møde, Putin deltog i i anledning af Kvindernes Kampdag 8. marts - i virkeligheden fandt det sted tre dage før, skriver Washington Post. Spørgsmålet er: Hvor er Putin?

Den russiske præsident har skippet adskillige officielle begivenheder - blandt andet et møde med repræsentanter fra Kasakhstan, der sagde, at præsidenten aflyste, fordi han er syg.

Den forklaring måtte de dog hurtigt hive i land igen, da Kreml benægtede, at det forholdt sig sådan, skriver Washington Post. Putins talsmand Dmitry Peskov har i løbet af ugen også været ude med den melding, at Putin er så rask og stærk, at han kan knuse hænder med sit stærke håndtryk. Så blev det ligesom sat på plads.

Alligevel har manden selv ikke vist sig. Og der har heller ingen meldinger været om reelt knuste hænder.

Og nu kører rygtebørsen for fulde gardiner: Der er dukket et anonymt brev op fra en, der påstår, at være ansat på et hospital i Moskva. hvor Putin angiveligt skulle være ved at komme sig oven på et slagtilfælde.

Så er der beskederne fra folk, der »kender nogen« på den russiske ambassade i London, som angiveligt skulle være blevet forladt. Der kom dog aldrig nogen officielt udtalelse om det. Og så var der den - falske - melding fra Kremls pressekontor, der bad alle udenlandske korrespondenter om at blive i Moskva, fordi der var en meget vigtig udmelding på vej.

En af Putins tidligere lakajer, der nu bor i Washington, påstod, at Putin var blevet væltet i et kup. Og Tjetjeniens præsident, Ramzan Kadyrov, der er en stor Putin tilhænger, skrev på Instagram, at han vil forblive loyal over for Putin, uanset om han sidder ved magten i Rusland eller ej, skriver Washington Post.

Kortvarigt var der håb om, at Putin var fundet i Schweiz, hvor et sladderblad skrev, at hans kæreste, gymnasten Alina Kabayeva, havde født. Men det var heller ikke rigtigt.

Og som tidligere korrespondent for Foreign Policy i Moskva, Julia Loffe, skriver, så er Putins helt store problem lige nu, at han ikke kan eller må være syg.

For måske ligger han bare derhjemme med en slem influenza, men stærke mande-mænd bliver ikke syge. Og da slet ikke Putin og slet ikke i Rusland.