Kunstner lavede »bizar« buste af Ronaldo: »Heller ikke Jesus gjorde alle tilfredse«

Lufthavnen på den portugisiske ø Madeira er netop blevet opkaldt efter fodboldspilleren Cristiano Ronaldo. Men en statue af hovedpersonen har vakt undren og bliver kaldt »bizar«. Man kan ikke tilfredsstille både grækere og trojanere, siger kunstneren bag.

Skulpturen af Christiano Ronaldo har vakt forundring på de sociale medier. Nu forsvarer kunstneren sig. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCISCO LEONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdensberømte portugisiske fodspiller Cristiano Ronaldo er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller flere gange. Men samme storhed kan ikke spores i den buste af fodboldspilleren, der er blevet opført i en portugisisk lufthavn, hvis man spørger kritikerne.

I denne uge blev lufthavnen på den portugisiske ø Madeira officielt opkaldt efter bysbarnet, så den nu hedder Cristiano Ronaldo International Airport. Det var dog noget andet end selve ceremonien, der kom i fokus. I samme ombæring blev sløret nemlig løftet for en buste, som forestiller den berømte fodboldspiller.

Billedet af busten gik hurtigt i selvsing på de sociale medier, hvor det - pænt sagt - blev påpeget, at den langtfra ligner Cristiano Ronaldo, mens flere medier har beskrivet den som »bizar«.

Det har nu fået skulptøren bag busten, Emanuel Santos, til at tage til genmæle. Ifølge det britiske medie The Guardian anerkender skulptøren, at hans værk måske ikke vil falde i alles smag, og forklarer samtidig, at Ronaldo selv havde blåstemplet værket før offentliggørelsen.

»Det er umuligt at tilfredstille både grækerne og trojanerne. Heller ikke Jesus gjorde alle tilfredse,« siger Emanuel Santos ifølge The Guardian.

»Det er et spørgsmål om smag, så det er ikke så simpelt, som det ser ud. Det afgørende er det indtryk, som dette arbejde har skabt. Der er altid en mulighed for at gøre en forskel, og jeg var forberedt på alt dette. Jeg brugte nogle fotos af Cristiano Ronaldo, som jeg fandt på internettet. Ikke noget specifikt. Jeg stillede billederne ved min side og begyndte at arbejde,« forklarer Emanuel Santos om værket til The Guardian.

På trods af at værket har fået en hård medfart, var hovedpersonen tilfreds, forklarer Emanuel Santos. Men verdensstjernen ønskede dog nogle mindre ændringer. Ifølge kunstneren ønskede Ronaldo at ændre nogle rynker.

»Han sagde, at det fik ham til at se ældre ud og bedte om, at få dem tyndet lidt ud,« siger kunsteren til The Guardian.

Den omtale buste er dog ikke det eneste, der har været debatteret i forbindelse navneændringen af lufthavnen. Ifølge Ritzau har socialistpartiets tidligere udenrigsminister Francisco Seixas da Costa kaldt navneændringen for »grænseløs, turististisk opportunisme«.

Imens har internettet taget sig kærligt af busten: