Kun én person mødte op til protest mod tyske asyllove

Masser af politi og moddemonstranter. Men protesten mod Merkels asylpolitik trak kun arrangøren.

Mange tyskere er kritiske over for Tysklands politik om at åbne døre for migranter. Over en million kom i 2015 til Tyskland. Billedet er fra Idomeni-lejren i det nordlige Grækenland, hvor migranter tidligere i år blev standset på deres færd mod Nordeuropa, da lande på den såkaldte Balkanrute lukkede deres grænser. Scanpix/Yannis Kolesidis Fold sammen
Læs mere

Hamburg. Arrangøren af en protestdemonstration mod de tyske asyllove i Bad Segeberg har fået sit arrangement aflyst.

Det meddeler politiet, der har meddelt, at der sådan set ikke er tale om en demonstration.

Det var såmænd ikke fordi, der manglede folk på gaden i den nordtyske by, men det var bare ikke nogle, der kom for at deltage i demonstrationen mod forbundskansler Angela Merkels asylpolitik.

Denne politik, som kritikere regner for at være alt for liberal, har ellers tiltrukket mange deltagere til demonstrationer i de seneste måneder.

Men ikke i Bad Segeberg.

Her har arrangøren tydeligvis fejllæst lysten til at protestere, for da der skulle demonstreres lørdag, mødte kun en demonstrant op - nemlig ham selv.

Til gengæld var der mange andre på stedet. Over for ham stod 50 moddemonstranter, og for at holde styr på situationen havde politiet udkommanderet 170 politifolk.

Tysk lovgivning siger, at der skal mindst tre personer til, hvis en begivenhed skal betegnes som en demonstration.

Politiet på stedet benyttede sig af denne regel og erklærede det hele for en ikke-begivenhed, hvilket fik moddemonstranterne til at gå hjem, og så kunne politiet også pakke sammen.

/ritzau/dpa