Kultshow trækkes tilbage: Hvide mænd klæder sig ud som sorte og asiater

BBC siger, at »tiderne har forandret sig«. Derfor fjerner de sketchshowet »Little Britain« fra deres streamingtjeneste. Det samme gør Netflix.

Komikerne David Walliams og Matt Lucas – skaberne af komedieserien »Little Britain« ankommer til BAFTA-showet i 2005. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alessandro Abbonizio/AFP/Ritzau Scanpix

Det britiske sketchshow »Little Britain« trækkes nu tilbage fra alle britiske streamingtjenester. BBC-programmet, som var meget populært i nullerne, er blevet fjernet fra Netflix og fra BBCs egen streamingtjeneste.

Det skyldes, at »Little Britain« indeholder flere sketch, hvor seriens hvide skabere, David Walliams og Matt Lucas, klæder sig ud som sorte og asiatiske karakterer.

En af karaktererne ved navn Desiree DeVere spilles af David Walliams, som ifører sig sort ansigtsmaling – såkaldt blackface.

En talsmand fra BBC forklarer beslutningen om at trække »Little Britain« tilbage med, at »tiderne har forandret sig.« Det skriver avisen Daily Mail, som først omtalte sagen.

Showet er kommet under lup i forbindelse med de igangværende Black Lives Matter-demonstrationer verden over.

»Little Britain« har tidligere fået kritik for sin måde at fremstille minoriteter og kvinder på. David Walliams og Matt Lucas iklæder sig i mange tilfælde kvindetøj. Matt Lucas spiller også blandt andet den thailandske karakter Ting Tong.

Matt Lucas, som nu skal være vært for Storbritanniens svar på »Den Store Bagedyst«, har tidligere sagt, at han fortryder nogle af showets karakterer. I et interview med 2017 siger han, at det var »dovent« at få »et billigt grin ud af at spille sorte karakterer«.

»Hvis jeg kunne gå tilbage og lave »Little Britain« om igen, ville jeg ikke lave de jokes om transkønnede. Jeg ville ikke spille sorte karakterer,« siger han.

»Grundlæggende ville jeg ikke lave showet nu. Det ville gøre folk vrede. Vi lavede en mere ondskabsfuld slags komik, end jeg ville gøre i dag.«

En talsperson fra Netflix bekræfter over for The Guardian, at serien er blevet fjernet, men begrunder ikke beslutningen. Netflix har også fjernet komikerduoens efterfølger »Come Fly With Me«.