Ku Klux Klans Twitter-konto hacket efter Ferguson-trusler

Aktivistgruppen Anonymous erklærer cyperkrig mod Ku Klux Klan, fordi gruppen truer med at bruge »dødbringende magt« mod demonstranter i den amerikanske by Ferguson.

Anonymous offentliggjorde i nat dansk tid et billede af en enhjørning som bevis på, at gruppen rent faktisk har magten over profilen @KuKluxKlanUSA. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den australske gren af Anonymus erklærer ifølge The Independent krig mod Ku Klux Klan (KKK). Og krigen udspiller sig på Twitter. Aktivistgruppen har hacket sig adgang til flere Twitter-kontoer, som angiveligt tilhører ekstremisterne.

Det sker, fordi medlemmer fra KKK blandede sig i den højspændte Ferguson-sag om drabet på en sort, ubevæbnet teenager ved at uddele flyers, hvor gruppen truer med at bruge »dødbringende magt« mod demonstranterne.

Anonymous offentliggjorde i nat dansk tid et billede af en enhjørning som bevis på, at gruppen rent faktisk har magten over profilen @KuKluxKlanUSA.

»Vi angriber jer ikke for, hvad I tror på, da vi kæmper for ytringsfrihed. (...) Målet for vores operation er intet andet end en cyperkrig,« siger Anonymous ifølge The Independent i en video, der blev offentliggjort i fredags. Her fastslog Anonymous ifølge avisen, at uploads fra KKK vil blive fjernet på grund af truslerne, der fandt sted 12. november.

Men det er ikke kun på Twitter, at sagen spidser til. I Ferguson afventer man, at en jury tager stilling til, om den hvide politibetjent, som skød og dræbte den 18-årige Michael Brown, skal tiltales for drabet eller ej.

De seneste dage har budt på protester forud for afgørelsen, der ventes at være lige på trapperne. Guvernøren i Missouri har nu erklæret undtagelsestilstand, da der er risiko for omfattende uro uanset juryens beslutning.

»Vores mål er at fastholde freden og tillade, at folks stemmer bliver hørt. Folk skal kunne føle sig trygge og for at opnå det, er vi nødt til at være forberedte,« siger guvernør Jay Nixon ifølge Reuters.

Nationalgarden skal bistå politiet i arbejdet. Derudover planlægger nogle skoler i området at give eleverne tidligere fri, når afgørelsen falder, mens flere virksomheder i byen har blokeret vinduerne som beskyttelse mod de forventede optøjer.