Krydstogtkaptajn på fri fod

Efter et halvt år i husarrest er kaptajnen for det havarerede krydstogtskib Costa Concordia blevet løsladt. Francesco Schettino skal dog forblive i sin hjemby, mens sagen efterforskes.

Udateret arkivfoto af Francesco Schettino Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

32 mennesker døde, da det italienske krydstogtskib Costa Concordia i januar kæntrede med Francesco Schettino ved roret. Siden har kaptajnen siddet i husarrest, men nu må han atter træde ud over sin egen dørtærskel.

Dommere i byen Grosseto, hvor sagen om Costa Concordias forlis skal for retten, har besluttet at sætte Schettino på fri fod. Sådan da. For han må fortsat ikke forlade sin hjemby, feriebyen Meta di Sorrento syd for Napoli, mens sagen mod ham efterforskes. Det skriver Reuters.

Francesco Schettino er anklaget for at være skyld 32 tilfælde af manddrab og for at forlade skibet, inden alle passagerer var reddet i land. Ifølge anklageskriftet sejlede kaptajnen alt for tæt på kysten ud for øen Giglio, da Costa Concordia løb på grund og væltede over på styrbords side.

Selv hævder Schettino, at hans handlinger var med til at mindske katastrofens omfang.

- Jeg skabte de bedste tænkelige muligheder for at redde alle, uanset hvordan begivenhedernes efterfølgende udfoldede sig, skrev han forleden i et brev til en italiensk avis.

30 lig er blevet bjærget efter ulykken. De sidste to forsvundne passagerer er endnu ikke blevet fundet.