Kritik af SAS-løsning fra svenske kolleger

De ansatte i SAS-Sverige udtrykker kritik af koncernledelsens samarbejdsmodel med det danske personale. De svenske kolleger er chokerede.

Fredag var smilene brede hos såvel SAS koncernledelse som de danske kabinefolk, piloter og luftfartsfunktionærer. En ny samarbejdsmodel lovede fred og positiv stemning i fremtiden. Og beslutningen om at flytte produktion til Sverige og Norge blev droppet. Men nu ulmer vreden fra SAS-medarbejderne i Sverige, og beslutningen om at ændre flytningen af flytrafik er kommet som et chok for de svenske fagforeninger.

- Det er meget mærkeligt, at man som svar på danskernes vilde strejker og løfte om ikke at have vilde strejker gør sådan her, siger Sven Cahier, der er talsmand for SAS' tjänstemannaförening, til det svenske nyhedsbureau TT.

- Da beslutningen kom, synes jeg, det var kundevenligt, fornuftigt og en konsekvent beslutning. Vi havde fuld forståelse for den beslutning. Vi er afhængig af en kraftfuld, konsekvent ledelse i SAS, og det er det her ikke. Jeg er chokeret over denne beslutning, siger Sven Cahier.

/ritzau/TT