Kristne palæstinensere flytter fra selvstyreområder

Der er ikke mange kristne tilbage i de bibelske byer i de palæstinensiske selvstyreområder. De presses ud, siger israelsk advokat.

Hvis de kristne palæstinensere ikke er ved at pakke deres kufferter, er det, fordi de allerede er rejst. Sådan beskriver den israelske advokat Justus Reid Weiner i et interview i Kristeligt Dagblad situationen i Det Palæstinensiske Selvstyre, hvor de kristne ifølge hans overbevisning bliver trængt ud af samfundet af den tiltagende islamisme.

Det værste ved denne tendens er ifølge Weiner, at medier, menneskerettighedsorganisationer og politikere næsten alle forholder sig apatisk til den dramatiske udtømning af selvstyreområderne for kristne beboere.

Ifølge Justus Reid Weiner er det især den islamistiske trussel, der driver selvstyrets kristne på flugt.

- Kristne ledere bliver tvunget til at forlade deres menigheder og dermed overlade de kristne borgere til islamisterne. Hvis en kristen spiser en sandwich på et offentligt sted under ramadanen i Betlehem, risikerer han at blive overfaldet og måske endda arresteret og smidt i fængsel, siger Justus Reid Weiner til Kristeligt Dagblad.

De kristne udgør omkring 1,5 procent af den samlede palæstinensiske befolkning på 2,5 millioner. Langt størstedelen af det lille samfund på 2500 individer kan ikke flygte på grund af manglende indrejsetilladelse til Israel.


Kilde: Kristeligt Dagblad