Kristian Jensen tror på handelsaftale på trods af Trump

Dansk udenrigsminister vil ikke erklære TTIP for død, selv om Donald Trump har udtalt sig meget kritisk.

Udenrigsminister Kristian Jensen tror på en frihandelsaftale med USA, selv om Donald Trump har kaldt TTIP for "det rene vanvid." Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig håb for frihandelsaftalen med USA, TTIP, selv om den nyvalgte amerikanske præsident, Donald Trump, har udtalt sig meget kritisk om den.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V), som er i Bruxelles for at diskutere EU's fremtidige handelspolitik med de andre medlemslandes handels- og udenrigsministre.

- Den der lyves død, lever længe. Vi skal holde fast i muligheden for at lave en ambitiøs frihandelsaftale med USA, siger Kristian Jensen.

Donald Trump har ellers ikke lagt skjul på i løbet af valgkampen, at han var en erklæret modstander af frihandelsaftalerne.

TTIP har han blandt andet kaldt for "det rene vanvid."

- Det er de andre landes primære våben til at skade USA og fratage os vores job, har Donald Trump sagt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men Kristian Jensen holder fast i sin optimisme på trods af tidligere udtalelser.

- Der har været mange udtalelser, som så siden er blevet justeret og modereret. Trump og hans hold skal nu til at finde ud af, hvad han præcis mener på en række områder, siger han.

- Vi skal huske på, at en frihandelsaftale sagtens kan tage seks til syv år at forhandle igennem, og så lang tid har vi slet ikke været i gang med TTIP.

Modsat Donald Trump er den danske udenrigsminister nemlig stor tilhænger af frihandel, og han holder fast i, at en frihandelsaftale med USA er i Danmarks bedste interesse.

- Vi skal forhandle frit med landene i verden. Jo mere vi handler, og jo mere vores økonomi er integreret, desto stærkere bliver samarbejdet.

- Dermed bliver der også større mulighed for at skabe job i Europa såvel som USA, afslutter Kristian Jensen.

/ritzau/