Kriminelle plyndrer slum i Haiti

Kriminelle, der er sluppet ud af fængsler efter jordskælvet i Haiti, plyndrer slumområder i hovedstaden Port-au-Prince. Politi appellerer om hjælp.

Desperate haitianere plyndrer fra en ruin i downtown Port-au-Prince. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i Port-au-Prince appellerer om hjælp til at indfange kriminelle, som er sluppet ud af fængsler under det kraftige jordskælv i Haiti for 10 dage siden. De kriminelle har dannet bander, som plyndrer og hærger fattige slumkvarterer i hovedstaden. Det rapporterer BBC.

Omkring 5000 forbrydere slap ud af fængsler i Port-au-Prince under og umiddelbart efter jordskælvet. Lokale medier siger, at flere hundrede af de undslupne fanger tidligere har været med i bander eller tilhører lokale mafiagrupper, og at de har genoptaget deres kriminelle virksomhed.

LÆS OGSÅ: Kriminelle slår mønt på Haiti katastrofe

En lokal politiinspektør, Aristide Rosemont, siger, at banderne især hærger de fattigste bydele, bandt andet den historiske Cite Soleil. De er bevæbnede og truer de tilbageværende beboere.

BBC rapporterer, at kvinder er blevet voldtaget, og at bander har været i kamp med hinanden.

Men trods problemerne i Cite Soleil siger FN, at sikkerhedssituationen i hovedstaden stadig er rolig, og at der kun forekommer sporadiske voldshandlinger i resten af byen.

LÆS OGSÅ: Slumbyen råber om hjælp

Appellen om hjælp til at indfange de kriminelle er rettet til de amerikanske soldater, som er ankommet til Haiti. Også FN har sendt politifolk fra flere lande til byen for at opretholde lov og orden.

/ritzau/