Krigsveteran blev skudt syv gange i forsøg på at stoppe skoleskytte: »Ville ønske, jeg kunne have reddet dem alle«

Krigsveteranen Chris Mintz havde lige talt i telefon med sin far. »Husk at ønske din søn tillykke med fødselsdagen i dag,« havde faderen sluttet samtalen, før Chris Mintz drejede ned ad gangen på Umpqua Community College og fortsatte hen mod sit klasseværelse.

Der kom han til at stå ansigt til ansigt med en skoleskytte. I et forsøg på at redde så mange af sine klassekammerater som muligt, blev Chris Mintz selv skudt syv gange.

Siden torsdagens skoleskyderi på Umpqua Community College i Roseburg, Oregon, har 30-årige Chris Mintz været indlagt.

De syv skud ramte ham i ryggen, underlivet, hænderne, benene. Og begge hans ben er brækket som følge af skaderne.

Den 30-årige krigsveteran skal derfor nu lære at gå igen.

Alligevel var det ikke hans egne skader, hans første tanker gik til, da han vågede op efter sine omfattende operationer i forsøget på at redde hans liv.

Hans tanker gik derimod til de ni mennesker, der mistede livet, da 26-årige Chris Harper Mercer torsdag gik amok på skolen og begyndte at skyde omkring sig. Det fortæller Chris Mintz fætter, Derek Bourgeois på Facebook.

»Jeg har lige talt med Chris. Han er færdig med operationen. Han er meget ked af, at folk skulle dø, og han ønsker, at han kunne have reddet dem alle,« skriver Derek Bourgeois og tilføjer:

»Det var det eneste, han kunne få sagt, før han brød sammen.«

Chris Mintz følger dermed i fodsporene på en anden amerikansk soldat, der ligeledes har studeret på Umpqua Community College i Roseburg - nemlig Alek Skarlatos, der uden at tænke over sin egen sikkerhed gik efter og var med til at overmande en formodet terrorist i et højhastighedstog mellem Amsterdam og Paris i august.

Torsdagen var ellers begyndt så godt for 30-årige Chris Mintz. Hans seks-årige søn havde fødselsdag, og han var lige begyndt på sit andet år på skolen, efter han var blevet færdig med sin militærkarriere, der havde strukket sig over ti år.

Men da han så Chris Harper Mercer åbne ild mod sine klassekammerater, kunne han ikke undgå at reagere i et forsøg på at redde dem alle. Chris Mintz rendte derfor efter skoleskytten i et forsøg på at overmande ham.

»Han kunne aldrig finde på bare at stå og se på, når noget så frygteligt sker,« siger hans fætter, Derek Bourgeois, til Daily Mail.

Tidligere er det kommet frem, at Chris Harper Mercer tilsyneladende er gået målrettet efter at skyde kristne på skolen.

Chris Harper Mercer blev selv dræbt i en skudveksling med politiet torsdag aften dansk tid. Men inden da havde han dræbt ni personer og såret yderligere omkring ni.

Det er endnu ikke kommet frem, hvem ofrene var, men man forventer, at myndighederne offentliggør ofrenes identiteter fredag eller lørdag.