Krav om skærpede regler for arbejde med mus

Nu skal der sættes en stopper for musens gnaven i lønmodtagernes arme, hænder og skuldre. Socialdemokraterne vil have skærpede regler for musearbejde

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 20 timers aktiv brug af computermusen medfører "sikker overrisiko" for smerter i enten arm, skulder eller hånd. Det er blevet konstateret i en stor undersøgelse, NUDATA-undersøgelsen, tidligere på året.

Og med udsigt til, at flere og flere danskere tilbringer tiden foran computeren med den lille gnaver i hånden, skal der dæmmes op for problemet nu, mener Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Jan Petersen. Derfor vil han have beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ind i sagen.

- Meningen med, at folk går på arbejde, er jo ikke, at de skal komme til skade af det. Jeg forventer sådan set ikke, at ministeren præsenterer et udkast til en ny bekendtgørelse dag ét. Jeg forventer, at ministeriet tager initiativ til at få tilrettelagt nogle initiativer, der gør, at man optager drøftelser i arbejdsmiljøregi om den her sag og varsler, at det her er et problem, som vil udløse ændringer i den regulering vi har af det pågældende arbejde, siger Jan Petersen til Ritzau.

/ritzau/