Kraftigt jordskælv rammer ø-stat

Den eksotiske ø-stat Vanuatu øst for Australien blev torsdag ramt af et kraftigt jordskælv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ø-staten Vanuatu, der ligger i Stillehavet øst for Australien, blev torsdag ramt af et kraftigt jordskælv, der målte 6,5 på Richterskalaen. Ingen stor og udbredt tsunami-advarsel er dog udstedt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Dog udsendte Pacific Tsunami Warning Center en mindre advarsel om, at jordskælvet alligevel har potentiale til at generere lokale tsunamier. Derfor opfordres de lokalemyndigheder borgerne til at være på vagt.

- Jordskælv af denne størrelse kan under tiden skabe lokale tsunamier, som kan være ødelæggende særligt langs kysterne inden for en radius af hundrede kilometer fra jordskælvets epicenter, oplyser centret.

Jordskælvet ramte torsdag 77 kilometer nordvest for landets hovedstad Port Vila klokken 13:48 i en dybde på 26,6 kilometer. Heldigvis er der ingen umiddelbare rapporter omstørre skader.

Skælvet kommer mindre end en uge efter, at Japan blev ramt af det kæmpemæssige jordskælv, der målte hele 9,0 på Richterskalaen, og som - sammen med den efterfølgende tsunami - forårsagede massive ødelæggelser.

/ritzau/AFP