Kræver ubåds-ulykke undersøgt

Japan har bedt USA efterforske årsagen til, at en amerikansk ubåd kolliderede med en japansk supertanker.

Billede af ubåden, der kolliderede med den japanske supertanker. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

En amerikansk atomdrevet u-båd stødte i nat sammen med en japansk olietanker i Hormuz Strædet i Det Arabiske Hav. Ingen er kommet til skade, og der er hverken olielæk eller radioaktivt materiale fra skibene, oplyser den amerikanske flåde og det japanske udenrigsministerium til CNN.

USA har de seneste år udført antiterror-aktioner og aktioner mod våben- og narkosmuglinger i den Arabiske Golf og andre mellemøstlige farvande.

Den amerikanske u-båd Newport News har 127 mand ombord og hører til hangarskibet USS Dwight D. Eisenhower i den nærliggende Persiske Golf sammen med fire andre skibe og u-både med i alt 6500 mand ombord.

Den japanske supertanker Mogamikawa fra selskabet Kawasaki Kisen Ltd. var på vej fra den Persiske Golf til Singapore med otte japanere og 16 fillippinere. Det kunne selv fortsætte til nærmeste havn i de Forenede Arabiske Emirater.

Ledelsen fra det japanske rederi har ikke villet kommenetere ulykken over for CNN. Men den japanske regering siger, at de blev informeret umiddelbart efter ulykken af flåden og dem amerikanske ambassade i Tokyo.

Den japanske regering har ifølge CNN bedt USA efterforske årsagen til ulykken.