Kosovo-albansk gruppe truer med krig

Politiet i Kosovo har indledt en efterforskning for at finde frem til væbnede etniske albanske ekstremister, som har truet med at begynde en krig mod serbiske styrker.

Tv-optagelser af maskerede militante medlemmer af en væbnet gruppe i sorte uniformer, der kalder sig Albaniens Nationale Hær, ANA, blev vist på Kosovos offentlige tv-station RTK sent onsdag.

I tv-optagelserne advarer en af de militante om, at gruppen er parat til at forhindre, at serbisk militær og serbisk politi vender tilbage til Kosovo.

Gruppen stopper angiveligt alle køretøjer i grænseregionen og patruljerer i den nordlige del af provinsen.

Serbiens og Kosovo-albanernes ledere har ikke gjort fremskridt ved forhandlingsbordet i New York, men er enedes om at mødes igen i Bruxelles. Det næste møde med begge parter vil finde sted den 14. oktober.

Det er planen, at en aftale om den serbiske provins fremtidige status skal indgås inden den 10. december. Hvis det ikke lykkes, vil Kosovo-albanerne efter alt at dømme erklære sig uafhængige unilateralt.

USA støtter åbent uafhængighed for Kosovo, mens Rusland, der er allieret med Serbien, er stærkt imod. EU er splittet i spørgsmålet.

/ritzau/