Korruptionsanklaget guvernør slap billigt

Den korruptionsanklagede eksguvernør Rod Blagojevich, der ville sælge Barack Obamas senatssæde, er blevet kendt skyldig i at have afgivet falsk vidneudsagn.

Rod Blagojevich Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeff Haynes
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den korruptionsanklagede tidligere amerikanske guvernør Rod Blagojevich er blevet fundet skyldig i at have afgivet falsk vidneudsagn.

Den 53-årige demokrat måtte i 2009 gå af som guvernør i Illinois efter anklager om, at han havde forsøgt at sælge det senatsæde, der var blevet ledigt i Illinois, efter at Barack Obama blev USA's præsident.

Sagen mod Blagojevich omfatter 24 forskellige anklagepunkter, herunder korruption, sammensværgelse og bedrageri.

Et nævneting fandt eksguvernøren skyldig i det falske vidneudsagn, men nåede ikke til enighed om de andre 23 anklagepunkter.

Turnerer på tv

En lydoptagelse, der er blevet brugt som bevis mod Blagojevich, viser lidt om den flamboyante eksguvernørs indstilling til politik.

- Jeg mener, jeg har denne her ting, og den er fandeme meget værd, og det opgiver jeg ikke for fucking ingenting, siger Blagojevich på optagelsen.

Politikeren er blevet en kendt tv-figur, mens sagen mod han har stået på. Han har blandt andet medvirket i rigmandens Donalds Trumps populære show "Celebrity Apprentice".

Sagen mod Blagojevich har været på kanten af at inddrage Obama og flere af hans medarbejdere, men trods stævninger mod flere personer, er det lykkedes præsidenten og hans rådgivere at holde sig fri af retssagen.

/ritzau/Reuters